23 stadsappartementen verkocht, bouw gestart

SIXS05-infographic_ai-v1-05

Typen woningen

Het nieuwbouwproject De Friesche Bocht bestaat uit 7 unieke, stoere lofts / maisonnettes en 16 stadsappartementen. De oppervlakten van deze woningen variëren tussen de 76 m2 en 148 m2.

 

In de basis zijn er 1 tot 3 slaapkamers aanwezig en alle appartementen beschikken over een (inpandige) buitenruimte. Bij de onderste woonlaag bestaat die buitenruimte uit een tuin aan de voorzijde.

Parkeren, terrein en lift

Uw auto parkeert u gemakkelijk aan de achterkant van het gebouw of in de gezamenlijke parkeergarage. Deze garage bereikt u door langs de linkerkant van het pand naar achteren te rijden, waar zich de ingang van de verdiepte garage bevindt. Binnen in de garage zijn 24 parkeerplaatsen; buiten, aan de achterkant, nog eens 12, waarvan 7 voor bezoekers en 5 nog te koop. De buiten gelegen parkeerplaatsen worden gescheiden door groene hagen. In de parkeergarage vindt u eveneens de bergingen. Ieder appartement heeft de beschikking over een eigen privé-berging.

 

Aan de voorzijde van het gebouw links bevindt zich de hoofdentree naar het trappenhuis en de lift. Met deze lift kunt u vanuit de garage en de hoofdentree alle verdiepingen en dus alle appartementen bereiken.

 

Aan beide zijden van de bebouwing komt een voetpad met een (afsluitbare) toegangspoort naar het besloten achterterrein. Aan de achterkant wordt de doorgang naar de Kievitstraat afgesloten. Een talud / dijk wordt als afscheiding gebruikt, met daarachter de kavel voor (toe­komstige) bebouwing.

 

Het grootste gedeelte van de ontsluiting van het gebouw is inpandig en overdekt. Dat geldt zowel voor de hoofdtrappen als voor de noodtrappen en de galerij. Alleen de bovenste galerij is niet overdekt.

Rustig wonen

De Friesche Bocht ligt naast de levendige Friesebrug over het Noordhollandsch kanaal, maar vóór de woningen is geen doorgaand autoverkeer mogelijk. Aan de voorkant vindt u alleen een fiets- en een wandelpad. Tussen dit fietspad / wandelpad en de woningen liggen de tuinen en een talud. De positionering van de woningen ten opzichte van de Friesebrug, de wegen en het fietspad, in de bocht bij de Randersdijk, zorgt ervoor dat het in De Friesche Bocht, met de levendigheid van de Friesebrug, toch relatief rustig en erg comfortabel wonen is.

 

De buitenruimten

Alle lofts / maisonnettes en stadsappartementen hebben een eigen buitenruimte. Heeft u behoefte aan de levendige stad, dan opent u de schuifpui en ligt Alkmaar aan uw voeten.

De gehele onderste woonlaag wordt opgeleverd met een tuin aan westzijde. De lofts / maisonnettes zijn voorzien van een terras aan de achterzijde van het project. De overige woningtypen beschikken over een inpandige buitenruimte. Zo houdt u contact met uw stad, wanneer u maar wilt.