Rustig wonen in een levendige omgeving

SIXS05-kaart_dfk-02

Locatie

Vanuit het oude centrum gezien, is De Friesche Bocht gesitueerd aan de overkant van de Friesebrug, met zicht over de stad. Het is een unieke plek, vlak bij de oude binnenstad, maar wel met een eigen parkeerplek.

 

 

Omdat het centrum zo dichtbij is, kunt u de dagelijkse boodschappen lopend doen of met de fiets. Alkmaar heeft heel veel verschillende winkels en een karakteristiek oud centrum van ruim 750 jaar oud. In Alkmaar is het goed toeven. Niet alleen om te winkelen, maar ook om een authentiek of trendy restaurant of café te bezoeken, om naar een museum te gaan of naar de bioscoop. Er zijn genoeg faciliteiten in Alkmaar, zoals vele scholen, een hogeschool en het Medisch Centrum Alkmaar, dat het grootste niet-academische ziekenhuis in Nederland is.

 

Omgeving

Vanuit Alkmaar zijn bossen en het strand goed te bereiken. Bekende kustdorpen zoals Bergen aan Zee en Egmond aan Zee zijn per fiets bereikbaar, net als het kunstenaarsdorp Bergen, dat erg uniek is. Andere prachtige dorpen zijn bijvoorbeeld Heiloo, Schoorl en De Rijp.

In Alkmaar zelf is het goed recreëren in de Alkmaarder Hout of bijvoorbeeld in de Oudorperpolder. Dit is een groene en rustige omgeving, vlak bij De Friesche Bocht. Wandelen met de hond of heerlijk fietsen, is daar allemaal mogelijk.

 

Bereikbaarheid

Alkmaar is in alle opzichten goed bereikbaar. Er is een uitstekende ontsluiting naar steden als Haarlem en Amsterdam, maar ook de rest van de Randstad en het noorden van Nederland (Friesland / Groningen / Flevopolder) zijn met de auto of met de trein goed bereikbaar. De Friesche Bocht ligt niet ver van het bus- en het treinstation van Alkmaar.