VERKOCHT: luxe villa bij De Friesche Bocht, Alkmaar

Het beste van twee werelden: dat vindt u in de vrijstaande woning van ‘De Friesche Bocht’ in Alkmaar. In deze ruime, luxe villa met grote tuin rondom woont u verscholen in een rustig hoekje, op steenworp afstand van de levendigheid van het centrum. Eet u ’s avonds op het Waagplein of op uw eigen terras in de beschutting van uw tuin? U kunt het op het moment zelf beslissen.

 

De moderne villa die Bot Bouw uit Heerhugowaard realiseert bij het project De Friesche Bocht is een unieke kans. Hoeveel nieuwgebouwde, vrijstaande woningen met tuin, zonnepanelen en twee parkeerplaatsen op eigen terrein, zo dichtbij het centrum van Alkmaar zijn er te koop?

 

De Friesche Bocht ligt naast de Friesebrug over het Noordhollands kanaal, in de bocht bij de Randersdijk. De voordeur van uw woning betreedt u via de Kievietstraat, een klein doodlopend straatje in de gezellige wijk Oudorp. ‘Grandeur’ is het eerste woord dat bij u opkomt, als u de woning betreedt. U staat in een ruime entreehal met vide en metershoge ramen waardoor het daglicht naar binnen stroomt. De entreehal verbindt de twee delen van de woning. Aan de rechterkant vindt u de woonkeuken. Ook hier vallen de grote ramen op. De keuken richt u naar eigen smaak in. De ruimte leent zich perfect voor een kookeiland en een ruime eettafel. Via de openslaande deuren loopt u zo de tuin in of kunt u tijdens het koken een oogje houden op uw spelende kinderen.

 

Aan de linkerzijde van de entreehal ligt de grote woonkamer op het zuidwesten met opnieuw die grote openslaande deuren naar de besloten tuin. Het huis is heerlijk comfortabel, dankzij de vloerverwarming door de hele woning.

 

Terug in de entreehal, loopt u via de open trap naar boven. Hier verbindt een prachtige loopbrug de beide delen van de villa. Het grote dakraam is niet alleen een eye-catcher, maar zorgt eveneens voor veel licht. Wat direct opvalt zijn de hoge plafonds. De drie slaapkamers (een van 14m2, een van 13m2 en een van 7m2) geven daardoor een ruimtelijk gevoel. Op deze verdieping bevindt zich ook de badkamer met douche, een separaat toilet en een bergruimte.

 

Uw auto parkeert u aan de achterzijde van de woning. U rijdt vanaf de Frieseweg, via de besloten entree naast appartementencomplex De Friesche Bocht, naar uw twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Vóór en achter de woning is geen doorgaand autoverkeer mogelijk. U woont dus rustig en comfortabel, met de levendigheid van de stad dichtbij.